Recept vega
Risotto met Fryske kaas en venkel, roodlof, kastanjechampignons en peterselie
30 min. bereiding
Recept vega
Risotto met Fryske kaas en venkel, roodlof, kastanjechampignons en peterselie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks ui
1 stuk venkel
150 g blue Japonrijst
200 g kastanjechampignons
30 g Âlde Fryske kaas
½ bosje peterselie
1 struikje roodlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
500 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
1 el witte wijnazijn
1 teentje knoflook
Scheutje witte wijn (optioneel)
½ tl gedroogde tijm

Bereiding

1

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuks ui en fruit. Voeg wat zout toe. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in dunne reepjes. Voeg bij de ui.

2

Bereid 1 bouillonblokje voor met behulp van wateroker of Quooker (zie tip).

3

Schep 150 g rijst door de groenten als die glazig zijn. Blus af met 1 el witte wijnazijn (of een scheutje witte wijn als je dat open hebt staan). Voeg bouillon toe tot de rijst onderstaat, dek af en laat zachtjes koken. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen bouillon toe en roer weer even om. De rijst heeft totaal ca. 15 min kooktijd nodig. De bouillon hoeft niet op.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 5 min goudbruin. Pers 1 teentje knoflook erboven en voeg ½ tl tijm toe. Schud stevig om en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

5

Rasp 30 g kaas met een fijne rasp.

6

Hak ½ bosje peterselie fijn.

7

Verwijder indien gewenst het hart uit 1 struikje roodlof en snij in reepjes.

8

Roer als de rijst beetgaar is, de geraspte kaas erdoor. Doe het vuur uit en schep de roodlof met de peterselie door de risotto. Breng op smaak met flink peper en serveer met de champignons.

9

TIP: Vervang de groentebouillon voor paddenstoelenbouillon als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle