Recept vega
Harissa-groenten met citroenyoghurt, kruidenolie en volkoren pitabrood
35 min. bereiding
Recept vega
Harissa-groenten met citroenyoghurt, kruidenolie en volkoren pitabrood
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 potje/blikje kikkererwten
½ stuk citroen
150 g wortel
200 g wortelpeterselie
1 stuk prei
1 bakje harissa specerijen
4 pakjes pitabrood volkoren
1 bosje munt en dille
200 g Griekse yoghurt
1 zakje sesamzaad (geroosterd)

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook (in schil)
3 el olijfolie extra vierge
½ tl komijnpoeder (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en dep goed droog met keukenpapier. Doe in een ruime mengkom.

3

Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Bewaar de uitgeperste citroenhelften.

4

Schil 150 g wortel en 200 g wortelpeterselie. Snij in frietformaat of halve maantjes. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Voeg alles bij de kikkererwten en meng met de olie, harissa specerijen, citroensap (ca. 1 el voor 2p), peper en zout. Goed om te weten: Het bakje harissa specerijen voor 2p bevat 1tl paprikapoeder, 1/2tl komijnzaad gemalen, 1/2tl korianderzaad, 1/2tl venkelzaad, 1/4tl knoflookpoeder, 1/4tl karwijzaad en 1/8tl chilipoeder.

5

Verspreid de groenten over (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en) en leg 2 teentjes knoflook (in schil) en de uitgeperste citroenhelften ertussen. Zet een timer voor 20 minuten. Check of de groenten gaar zijn en doe dan 4 pakjes pitabrood bij de groenten in de oven (zie tip) en bak nog ca. 3 minuten. Tip: Je kunt de broodjes ook in een broodrooster verwarmen

6

Maak intussen de kruidenolie. Hak 1 bosje munt en dille (incl. dunne steeltjes) fijn en meng in een schaaltje met de olijfolie extra vierge, peper en zout.

7

Meng in een kommetje 200 g yoghurt met het komijnzaad (optioneel). Pers de gepofte knoflook erbij. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met peper, zout en evt. nog wat citroensap.

8

Doe een flinke schep yoghurt op elk bord, verspreid de groenten erover en besprenkel met de kruidenolie en de sesamzaadjes. Serveer met de pitabroodjes.

Ook in onze boxen

Toon alle