Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels.
2
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
3
Doe 150 g noedels in de pan en roer goed door. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
4
Maak intussen in een grote (!) mengkom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie(zie tip) met 1 el sojasaus, 2 tl limoensambal, 1 el suiker en 1 zakje sesamzaadjes. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ stuk limoen en pers het sap. Voeg toe.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt
5
Voeg de noedels toe zodra ze zijn afgegoten bij de dressing om plakken te voorkomen.
6
Snij 200 g andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
7
Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp of snij in reepjes. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen en bak enkele minuten mee. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes voor garnering.
8
Zet het vuur laag en roer de andijvie er vluchtig doorheen zodat deze iets slinkt.
9
Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 pakje PLNT stukjes in 3-5 minuten op hoog vuur goudbruin. Haal de pan van het vuur en blus af met 1 el sojasaus.
10
Hak 1 bosje kervel, munt en koriander fijn en voeg bij de noedels.
11
Schep de groenten bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de PLNT stukjes en lente-ui-ringetjes.