Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels en de wortel.
2
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
3
Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes.
4
Doe 150 g noedels in het kokende water en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
5
Maak intussen in een grote(!) slakom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie met 2 tl limoensambal, 1 el sojasaus , 1 el suiker en 1 zakje sesamzaadjes. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp ½ stuk limoen en pers het sap.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.
6
Voeg de noedels en de wortel - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.
7
Snij 1 stengel lente-ui in grove stukken (bewaar evt. wat dunne ringetjes voor garnering).
8
Verwarm olie in een koekenpan en bak de lente-ui samen met 1 pakje PLNT stukjes in 3-5 minuten op hoog vuur goudbruin. Blus af met 1 el sojasaus.
9
Hak 1 bosje kervel, munt en koriander fijn. Verwijder de onderkant van 1½ kropjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels.
10
Voeg de groenten bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de PLNT stukjes en evt. lente-ui-ringetjes.