Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met andijvie en frisse limoendressing
30 min. bereiding
Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met andijvie en frisse limoendressing
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g rundergehakt Thais gekruid
½ bosje radijs
125 g wortel
150 g fijne noedels
2 tl limoensambal
½ stuk limoen
1 bosje kervel, munt en koriander
1½ kropjes baby romaine sla
1 stengel lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el rijst- of witte wijnazijn
2 el milde olie voor de dressing
1 el sojasaus
1 el suiker
1 teentje knoflook
Vissaus (optioneel)

Bereiding

1

Haal het gehakt alvast uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels en de wortel.

3

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

4

Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes. Doe 150 g noedels in het kokende water en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.

5

Maak intussen in een grote(!) slakom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie met 2 tl limoensambal, 1 el sojasaus , 1 el suiker en (optioneel)vissaus. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp ½ stuk limoen en pers het sap.

6

Voeg de noedels en de wortel - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.

7

Hak 1 bosje kervel, munt en koriander fijn. Verwijder de onderkant van 1½ kropjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels.

8

Snij 1 stengel lente-ui in grove ringen (zie tip). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak op middelhoog vuur. Voeg 200 g rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 minuten rul, niet te lang, anders wordt het droog. Gebruik een spatel om het gehakt wat losser te maken. Het gehakt mag nog wat rosé zijn. Tip: Bewaar eventueel wat dunne ringetjes voor garnering.

9

Voeg het gehaktmengsel bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer evt. met de lente-ui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle