1
Haal het gehakt alvast uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels.
3
Meng in een kom 1 el rijst- of witte wijnazijn en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
4
Kook 150 g noedels in 6 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet af en spoel kort af met koud water.
5
Maak intussen in een ruime (!) kom de dressing (de noedels komen er later bij). Meng hiervoor 2 el milde olie met 2 tl limoensambal, 1 el sojasaus, 1 el suiker en (optioneel) vissaus (ca. 1 el bij 2p). Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp ½ stuk limoen en pers het sap. Voeg beide toe aan de dressing.
6
Voeg de noedels - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.
7
Hak 1 bosje kervel, munt en koriander fijn en voeg bij de noedels.
8
Snij 200 g andijvie in dunne repen en was met behulp van een slacentrifuge.
9
Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp of snij julienne. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel enkele minuten op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Voeg toe. Snij het donkergroene deel in dunne ringetjes voor garnering.
10
Voeg 200 g rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 minuten rul, niet te lang, anders wordt het droog. Gebruik een spatel om het gehakt wat losser te maken. Het gehakt mag nog wat rosé zijn.
11
Zet het vuur laag en roer als laatst de andijvie er doorheen zodat deze iets slinkt.
12
Voeg het gehaktmengsel bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de lente-ui-ringetjes.