Snij 1 stuk ui in halve ringen. Verwarm boter of olie in een ruime soeppan en fruit samen met 1½ tl Provençaalse kruiden in enkele minuten glazig. Pers 1 teentje knoflook erbij.
2
Schil intussen 250 g aardappelen, 200 g zoete aardappelen en 200 g knolselderij en snij in stukken van 2 à 3 cm. Voeg bij de ui. Zet het nét onder water en voeg een snuf zout toe. Dek af en kook gaar in ca. 15 minuten.
3
Hak 40 g walnoten grof en rooster in een droge koekenpan goudbruin.
4
Hak 50 g zongedroogde tomaat in smalle reepjes.
5
Snij 200 g andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.
6
Giet de aardappelen en knolselderij af. Bewaar wat kookvocht.
7
Stamp tot puree met een flinke klont boter, peper en zout. Roer de andijvie en de zongedroogde tomaat erdoor en warm op laag vuur mee zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
8
Serveer de stamppot met de walnoot en brokkel 75 g feta erover.