Snij ½ stuk ui in parten. Was 250 g flespompoen. Halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was 150 g aardpeer en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met 2 teentjes knoflook (in de schil) en meng met peper, zout, een flinke scheut olie en limoensap (ca. 1 el voor 2p).
4
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
5
Giet 1 pakje cannellini bonen af en bewaar het vocht(!). Verwarm op laag vuur in een steelpan.
6
Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de cannellini bonen. Voeg de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Voeg bonenvocht toe tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en een scheut extra vierge olijfolie.
7
Hak 40 g hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan goudbruin.
8
Meng intussen ½ bakje vegan pesto met de olijfolie extra vierge en de limoenrasp tot een dressing.
9
Serveer de bonen-aardpeerpuree met de pompoen, besprenkel royaal met de pestodressing en bestrooi met de hazelnoten.