Recept vlees
Snelle butter chicken met basmatirijst, witte kool en peterselie
30 min. bereiding
Recept vlees
Snelle butter chicken met basmatirijst, witte kool en peterselie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
200 g Indiaas gekruide kip
1 stuks ui
125 g oranje bataat
200 g witte kool
⅓ pak passata
1 bosje peterselie
100 g Bulgaarse yoghurt

Zelf toe te voegen

2 el boter, om te bakken
Olie, om te bakken
2 teentjes knoflook

Bereiding

1

Verwarm alvast zachtjes 2 el boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.

2

Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. LET OP! Je hebt bij een ander gerecht ook rijst nodig. Kook het voor twee keer als je dat handig vindt.

3

Bak, als de boter stopt met bruisen, 200 g kip op hoog vuur rondom bruin (ze hoeft nog niet gaar).

4

Snipper intussen 1 stuks ui. Schil 125 g bataat, halveer in de lengte en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Haal de kip als ze bruin is uit de pan. Bak de ui en bataat in het bakvet. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg 2/3de(!) toe, bak zachtjes verder.

5

Snij 200 g witte kool in plakken en dan in kleine stukjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes.

6

Voeg zodra de ui glazig is de kip weer toe, samen met ⅓ pak passata. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten (of langer als je tijd hebt) zachtjes afgedekt pruttelen. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg evt. een scheutje water toe als het te dik wordt.

7

Voeg als de kool geslonken is (mag nog wel wat bite houden!) de rest van de knoflook toe. Schep een paar keer om en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Hak 1 bosje peterselie fijn.

8

Roer 100 g yoghurt met indien gewenst nog een klont boter, door de butter chicken en serveer met de rijst, groenten en bestrooi royaal met de peterselie.

9

Goed om te weten: De kip is gekruid met garam massala en zout.

Ook in onze boxen

Toon alle