Recept vega
Fairtrade massala butter no chicken reepjes met basmatirijst, witte kool en peterselie
30 min. bereiding
Recept vega
Fairtrade massala butter no chicken reepjes met basmatirijst, witte kool en peterselie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
1 stuks ui
125 g oranje bataat
200 g witte kool
¾ zakje butter chicken kruidenpasta
⅓ pak passata
1 pakje PLNT reepjes
1 bosje peterselie
100 g Bulgaarse yoghurt

Zelf toe te voegen

25 g boter, om te bakken
Olie, om te bakken
2 teentjes knoflook

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. LET OP! Je hebt bij een ander gerecht ook rijst nodig. Kook het voor twee keer als je dat handig vindt.

2

Verwarm alvast 25 g boter met wat olie in een afdekbare koeken- of hapjespan. Snipper intussen 1 stuks ui en voeg toe als de boter stopt met bruisen. Schil 125 g bataat en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Voeg bij de ui. Hak 2 teentjes knoflook en voeg de helft toe. Bak een paar minuten verder.

3

Snij terwijl je wacht 200 g witte kool in plakken en dan in stukjes.

4

Maak een ruimte vrij bij de ui en bak ¾ zakje kruidenpasta een minuutje mee. Schep om en voeg ⅓ pak passata toe, breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt ca. 10 minuten pruttelen.

5

Bak in wat olie in een afdekbare wok 1 pakje reepjes goudbruin. Schud af en toe om. Voeg ze als ze bruin zijn bij de saus en laat meepruttelen tot je aan tafel gaat.

6

Verwarm verse olie in de wok en bak de witte kool afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes. Voeg als de kool geslonken is de rest van de knoflook toe, schud een paar keer om en breng op smaak met zout en peper.

7

Hak 1 bosje peterselie fijn.

8

Roer 100 g yoghurt met indien gewenst nog een klont boter, door de saus.

9

Serveer de ‘butter no chicken’ met de rijst, groenten en bestrooi royaal met de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle