Recept vegan
Hartverwarmende dahl met sticky tofu, yacon raita en mango chutney
30 min. bereiding
Recept vegan
Hartverwarmende dahl met sticky tofu, yacon raita en mango chutney
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g oranje bataat
125 g linzen
½ stuks ui
100 g peen
1 bakje Dahl specerijen
50 g tomatenpuree
⅓ pak passata
150 g basmatirijst
½ pakje gefrituurde tofu
4 el mango chutney
1 el muntblaadjes
100 g amandelyoghurt
100 g yacon
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
2 teentjes knoflook
¾ tl zout
150 ml water
½ tl kerriepoeder
½ tl paprikapoeder
Chilivlokjes

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor later (of gebruik straks de Quooker).

2

Schil 125 g bataat en snij in blokjes van 0.5 cm. Spoel 125 g linzen af. Zet samen goed onder water met wat zout en kook in 15-20 minuten gaar.

3

Snipper ½ stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Was 100 g peen en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe, samen met 1 bakje specerijen. Schep een paar keer om.

4

Maak een ruimte in het midden vrij en fruit 50 g tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg ⅓ pak passata en ½ tl zout toe samen met het water. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en bataat toe zodra deze gaar zijn en pruttel verder tot je aan tafel gaat.

5

Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

6

Dep ½ pakje tofu droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met ¼ tl zout, ½ tl kerriepoeder en ½ tl paprikapoeder. Bak in een voldoende olie bruin. Schep af en toe om. Giet als de blokjes mooi bruin zijn eventueel overtollige olie weg. Voeg 4 el mango chutney toe met een mespuntje chilivlokjes. Schep goed om zodat de blokjes mooi bedekt zijn.

7

Hak 1 el muntblaadjes fijn. Roer door 100 g vegan yoghurt samen met zout en peper. Schil en rasp 100 g yacon met een grove rasp. Roer direct bij de yoghurt. Serveer de dahl met de rijst, sticky tofu en raita. Garneer met ½ bosje koriander.

8

Goed om te weten: In het bakje dahl specerijen zit voor 4p: 0,25 tl chilipoeder, 0,5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).

Ook in onze boxen

Toon alle