Recept vega
Indiase gebakken aardappels met witte kool, funky omelet en mango chutney
30 min. bereiding
Recept vega
Indiase gebakken aardappels met witte kool, funky omelet en mango chutney
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Nicola aardappels
200 g witte kool
¼ stuks ui
½ stuk groene peper
1 el gember
½ bosje koriander
4 stuks eieren
1 el yoghurt
1 bakje garam masala en kurkuma
1 bosui
30 g pinda's gebakken
2 el mango chutney

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
½ tl komijnpoeder
Zwarte peper, uit de molen
Mayonaise

Bereiding

1

Was 400 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm alvast een goede hoeveelheid olie in een grote wok of hapjespan.

2

Bak ½ tl komijnpoeder en 2 flinke draaien zwarte peper uit de molen per persoon een minuutje. Voeg de aardappels toe, roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 10 minuten voorgaren.

3

Snij 200 g witte kool vast in dunne reepjes voor later.

4

Snipper ¼ stuks ui fijn (een halve bij 4p!). Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij ½ stuk groene peper in ringen (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt) en rasp 1 el gember fijn. Bak de helft(!) van de groene peper en de helft(!) van de gember (de andere helft is voor de aardappels straks) zachtjes mee met de ui.

5

Hak ½ bosje koriander grof. Klop 4 stuks eieren los met 1 el yoghurt, wat zout en peper. Meng de koriander erbij (bewaar eventueel wat ter garnering). Doe als de ui glazig is nog wat verse olie in de pan, voeg 1 bakje specerijen toe en bak heel eventjes mee. Giet de geklutste eieren erbij. Dek af en bak zachtjes in 6-8 minuten gaar.

6

Haal de deksel van de aardappels en zet het vuur hoger. Voeg de rest van gember, groene peper toe, samen met de witte kool toe. Roerbak op stevig vuur ca. 8 minuten, tot de kool beetgaar is met wat bruine randjes, en de aardappels mooi bruin. Breng op smaak met zout.

7

Snij 1 bosui in ringen. Bak ongeveer de helft kort mee en bewaar de ter voor garnering.

8

Garneer de aardappelroerbak met 30 g pinda's en bosui. Serveer met de omelet en mayonaise en chutney naar smaak.

9

Goed om te weten: De verhouding specerijen voor 4p is 2 tl garam masala en 1 tl kurkuma. Voor 2p de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle