Recept vlees
Indiase dahl met lamsgehaktballetjes, yaconraita en mango chutney
30 min. bereiding
Recept vlees
Indiase dahl met lamsgehaktballetjes, yaconraita en mango chutney
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g oranje bataat
125 g rode linzen
½ stuks ui
100 g peen
1 bakje Dahl specerijen
50 g tomatenpuree
⅓ pak passata
150 g basmatirijst
200 g lamsgehakt gekruid
½ bosui
1 el gember
1 el munt
125 g Bulgaarse yoghurt
100 g yacon (zwarte modderige schil)
2 el mango chutney
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl zout
150 ml water

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor later (of gebruik straks de Quooker).

2

Schil 125 g bataat snij in blokjes van ca. 0.5 cm. Spoel 125 g linzen af. Zet samen goed onder water met wat zout en kook in 15-20 minuten gaar.

3

Snipper ½ stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Was 100 g peen en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe, samen met 1 bakje Dahl specerijen. Schep een paar keer om.

4

Maak een ruimte in het midden vrij en fruit de 50 g tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg ⅓ pak passata en ½ tl zout toe samen met 150 ml water. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en bataat toe zodra deze gaar zijn en pruttel verder tot je aan tafel gaat.

5

Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

6

Doe 200 g gekruide gehakt in een mengkom. Hak ½ bosui fijn (dus niet in ringetjes) en voeg toe. Rasp 1 el gember, pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Kneed door elkaar en draai 3 balletjes per persoon. Let op het gehakt is al gezouten! Bak de balletjes in een koekenpan in wat olie in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.

7

Hak 1 el muntblaadjes fijn. Roer door 125 g yoghurt samen met zout en peper. Schil 100 g yacon en rasp met een grove rasp. Roer direct bij de yoghurt. Serveer de dahl met de rijst, balletjes, raita en chutney naar smaak. Garneer met ½ bosje koriander.

8

Goed om te weten: 1. In het bakje dahl specerijen zit voor 4p: 0,25 tl chilipoeder, 0,5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft). 2. Het gehakt is al gekruid met zout, peper, kerriepoeder en korianderpoeder.

Ook in onze boxen

Toon alle