Recept vlees
Andijviestamppot met gehaktbal van Bauke en gekarameliseerde uien
35 min. bereiding
Recept vlees
Andijviestamppot met gehaktbal van Bauke en gekarameliseerde uien
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Doré aardappels
200 g knolselderij
1 stuks rode ui
200 g lams-rundergehakt (gehaktbal gekruid)
200 g andijvie

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
Melk
1 el (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Schil 600 g aardappels en 200 g knolselderij, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.

2

Snipper 1/4de van 1 stuks rode ui en snij de rest in dunne ringen. Kneed de gesnipperde ui door 200 g gehakt. Draai van het gehakt één bal per persoon. Verwarm boter en wat olie in een braadpan. Bak de ballen aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe de ui-ringen en wat water erbij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat 10-15 minuten garen. Keer de ballen af en toe om.

3

Snij 200 g andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.

4

Giet de aardappels en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, 1 el mosterd, peper en zout. Roer de andijvie erdoorheen terwijl het op een laag pitje staat, zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

5

Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen, ui-ringen en aanhangend jus.

6

Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met nootmuskaat, foelie, zout en witte peper.

Ook in onze boxen

Toon alle