Recept vlees
Andijviestamppot met gehaktballetjes van Bauke
25 min. bereiding
Recept vlees
Andijviestamppot met gehaktballetjes van Bauke
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
750 g Doré aardappels
200 g lams-rundergehakt (gehaktbal gekruid)
1 stuk sjalot
200 g andijvie

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
Melk
1 el (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Schil 750 g aardappels en snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwarm een klont boter met olie in een koekenpan. Draai 3 balletjes per persoon van 200 g gehakt. Bak ze rondom bruin als de boter is gestopt met schuimen. Snij 1 stuk sjalot intussen in dunne ringen. Voeg bij de ballen als ze dicht geschroeid zijn en bak even mee. Bak zachtjes ca. 6 minuten verder tot de ballen gaar zijn. Blus op het laatste eventueel af met een scheutje water voor meer jus.

3

Snij 200 g andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.

4

Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, 1 el mosterd, peper en zout. Roer de andijvie erdoorheen terwijl het op een laag pitje staat, zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

5

Serveer de andijviestamppot met de balletjes, sjalot en aanhangende jus.

Ook in onze boxen

Toon alle