1
Haal 1 gram zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
3
Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel. Snij in kleine stukjes. Verwarm olie in een wok of hapjespan en bak 5-10 minuten tot de venkel zacht is.
4
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
5
Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Snij 150 g spitskool in reepjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Bak een paar minuten mee met de venkel als die wat zachter is. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe.
6
Roer ¾ bakje crème fraîche met een beetje kookvocht door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en flinke kneep citroensap.
7
Pluk de zalm. Roer de tagliatelle, winterpostelein en zalm voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer direct.