Recept vis
Romige tagliatelle met warmgerookte zalm, spitskool en winterpostelein
25 min. bereiding
Recept vis
Romige tagliatelle met warmgerookte zalm, spitskool en winterpostelein
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 gram warmgerookte zalm
1 stuk venkel
150 g tagliatelle
50 g winterpostelein
150 g spitskool
¾ bakje crème fraîche
½ stuk citroen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Chilivlokjes (optioneel)

Bereiding

1

Haal 1 gram zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

2

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

3

Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel. Snij in kleine stukjes. Verwarm olie in een wok of hapjespan en bak 5-10 minuten tot de venkel zacht is.

4

Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

5

Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Snij 150 g spitskool in reepjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Bak een paar minuten mee met de venkel als die wat zachter is. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe.

6

Roer ¾ bakje crème fraîche met een beetje kookvocht door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en flinke kneep citroensap.

7

Pluk de zalm. Roer de tagliatelle, winterpostelein en zalm voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer direct.

Ook in onze boxen

Toon alle