Recept vis
Romige tagliatelle met warmgerookte zalm, venkel, winterpostelein en citroen
30 min. bereiding
Recept vis
Romige tagliatelle met warmgerookte zalm, venkel, winterpostelein en citroen
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 gram warmgerookte zalm
100 g knolselderij
1 stuk venkel
150 g tagliatelle
50 g winterpostelein
½ stuk citroen
100 g spitskool
¾ bakje crème fraîche

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Chilivlokjes (optioneel)

Bereiding

1

Haal 1 gram zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

2

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

3

Schil 100 g knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de blokjes even stevig aan. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel, snij in kleine stukjes, bak even mee. Voeg een scheutje water toe en dek af. Bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.

4

Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

5

Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Rasp ½ stuk citroen. Snij 100 g spitskool in reepjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Bak een paar minuten mee met de venkel als die wat zachter is. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe.

6

Roer ¾ bakje crème fraîche met een beetje kookvocht en de citroenrasp door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en flinke kneep citroensap.

7

Pluk de zalm. Roer de tagliatelle, winterpostelein en zalm voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer direct.

Ook in onze boxen

Toon alle