1
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
2
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Schil 150 g knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, bak even stevig aan. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes mee. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel, snij in kleine stukjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak beide even mee. Voeg een scheutje water toe, dek af en bak zachtjes ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe. (Tip: bak nog 100 g spitskool mee)
3
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
4
Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Rasp ½ stuk citroen. Hak 1 bosje dille en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
5
Snij 250 g champignons in plakjes. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
6
Roer 1 pakje sojaroom, kruiden en de citroenrasp door de venkel. Breng op smaak met zout, peper, een kneepje citroensap en evt. chilivlokjes.
7
Roer de tagliatelle, winterpostelein en champignons voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng goed op smaak met zout en peper en eventueel nog een kneep citroensap. Serveer direct.