Verwijder het kontje en loof van 1 venkel en snij in dunne partjes. Verdeel 250 g cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Verwarm olie in een afdekbare soeppan. Draai kleine soepballetjes van 200 g kipgehakt. Bak de balletjes rondom bruin. Niet helemaal doorbakken, want ze garen later nog even mee met de soep.
4
Snipper ½ stuk ui. Haal de balletjes uit de pan. Fruit de ui in het achtergebleven vet. Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit mee met de ui. Voeg 120 g parelcouscous toe en schep om tot ze bedekt is met olie.
5
Voeg 750 ml kokend water en 1 bouillonblokje bij de parelcouscous en kook in 8-10 minuten gaar.
6
Voeg de laatste 2-4 minuten de balletjes weer toe.
7
Hak 1 bosje dille fijn.
8
Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille.