Recept vlees
Italiaanse parelcouscoussoep met kipgehaktballetjes, cherrytomaatjes, venkel en dille
30 min. bereiding
Recept vlees
Italiaanse parelcouscoussoep met kipgehaktballetjes, cherrytomaatjes, venkel en dille
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 venkel
250 g cherrytomaatjes
200 g kipgehakt Italiaans gekruid
½ stuk ui
120 g parelcouscous
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
750 ml kokend water
1 groente- of kipbouillonblokje (voor 500 ml)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder het kontje en loof van 1 venkel en snij in dunne partjes. Verdeel 250 g cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Verwarm olie in een afdekbare soeppan. Draai kleine soepballetjes van 200 g kipgehakt. Bak de balletjes rondom bruin. Niet helemaal doorbakken, want ze garen later nog even mee met de soep.

4

Snipper ½ stuk ui. Haal de balletjes uit de pan. Fruit de ui in het achtergebleven vet. Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit mee met de ui. Voeg 120 g parelcouscous toe en schep om tot ze bedekt is met olie.

5

Voeg 750 ml kokend water en 1 bouillonblokje bij de parelcouscous en kook in 8-10 minuten gaar.

6

Voeg de laatste 2-4 minuten de balletjes weer toe.

7

Hak 1 bosje dille fijn.

8

Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille.

Ook in onze boxen

Toon alle