Recept vlees
Kalfssaucijs op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus
25 min. bereiding
Recept vlees
Kalfssaucijs op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Beemster Valery aardappels
1 rode paprika
150 g koolrabi
2 kalfssaucijs (gegaard)
2 stuks sjalotten
2 zakjes ciabatta's
1½ el peterselie
1½ el bieslook
3 el yoghurt
1½ el kappertjes
40 g raapsteel

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl gedroogde tijm
2 el mayonaise
1 tl mosterd
Citroensap
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaan de broodjes erbij.

3

Snij 1 paprika in repen. Schil 150 g koolrabi (met name de onderkant grondig) en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak in een wok of hapjes pan in wat olie tot beetgaar. Voeg zout, peper en ½ tl gedroogde tijm toe.

4

Bak 2 worsten (ze zijn al gaar!) in wat olie in een koekenpan zachtjes rondom bruin. Snij 2 stuks sjalotten in ringen en bak mee tot de sjalotten zacht zijn en de worsten rondom bruin en warm.

5

Bak 2 zakjes ciabatta's de laatste 5 minuten mee op een rooster of naast de aardappeltjes in de oven.

6

Maak het sausje. Hak 1½ el peterselie en 1½ el bieslook fijn. Meng met 3 el yoghurt, 2 el mayonaise en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

7

Pers op het laatst 1 teentje knoflook bij de paprika en koolrabi en voeg 1½ el kappertjes toe. Bak nog een minuutje.

8

Spoel 40 g raapsteel af en hak grof. Bewaar wat blaadjes voor op de broodjes en meng de rest bij de gebakken groenten.

9

Beleg de broodjes met wat blaadjes raapsteel, saus, sjalot en de worst. Serveer de groenten erbij en de overgebleven saus bij de aardappels.

Ook in onze boxen

Toon alle