Recept vegan
Italiaanse parelcouscoussoep met boterbonen, venkel, cherrytomaatjes en dille
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 venkel
250 g cherrytomaatjes
½ stuk ui
120 g parelcouscous
30 g amandelschaafsel
1 bosje dille
1 blikje boterbonen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl gedroogde tijm
½ tl paprikapoeder
0,1 tl chilivlokjes
750 ml kokend water
1 groentebouillonblokje (voor 500 ml)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder het kontje en loof van 1 venkel en snij in dunne partjes. Verdeel 250 g cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Verwarm olie in een soeppan. Snipper ½ stuk ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Bak glazig. Voeg ½ tl gedroogde tijm, ½ tl paprikapoeder en 0,1 tl chilivlokjes toe.

4

Voeg 750 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje toe en kook 120 g parelcouscous in 8 – 10 minuten gaar.

5

Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin. Hak 1 bosje dille fijn. Giet 1 blikje boterbonen af en warm ze op het laatst even mee met de soep.

6

Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille en amandelschaafsel.

Ook in onze boxen

Toon alle