Verwijder het kontje en loof van 1 venkel en snij in dunne partjes. Verdeel 250 g cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Verwarm olie in een soeppan. Snipper ½ stuk ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Bak glazig. Voeg ½ tl gedroogde tijm, ½ tl paprikapoeder en 0,1 tl chilivlokjes toe.
4
Voeg 750 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje toe en kook 120 g parelcouscous in 8 – 10 minuten gaar.
5
Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin. Hak 1 bosje dille fijn. Giet 1 blikje boterbonen af en warm ze op het laatst even mee met de soep.
6
Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille en amandelschaafsel.