1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Was 400 g aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaan de broodjes erbij.
3
Snij 1 stuks paprika in repen. Schil 150 g koolrabi (met name de onderkant grondig) en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak in een wok of hapjes pan in wat olie tot beetgaar. Voeg zout, peper en ½ tl gedroogde tijm toe.
4
Verwarm olie in een koekenpan. Snij 2 stuks sjalotten in ringen, fruit zachtjes, voeg wat zout toe. Schuif de sjalot, als ze glazig is, opzij in de pan en bak 1 pak seitan kebab warm en een beetje knapperig.
5
Bak 2 stuks ciabatta's de laatste 5 minuten mee op een rooster of naast de aardappeltjes in de oven.
6
Maak het sausje. Hak 1½ el peterselie en 1½ el bieslook fijn. Meng met 3 el yoghurt, 2 el mayonaise en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
7
Pers op het laatst 1 teentje knoflook bij de paprika en koolrabi en voeg 1½ el kappertjes toe. Bak nog een minuutje.
8
Spoel 40 g raapsteel af en hak grof. Bewaar wat blaadjes voor op de broodjes en meng de rest bij de gebakken groenten.
9
Beleg de broodjes met wat blaadjes raapsteel, saus, sjalot en de seitan kebab. Serveer de groenten erbij en de overgebleven saus bij de aardappels.