Recept vega
Seitan kebab op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus
25 min. bereiding
Recept vega
Seitan kebab op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Beemster Valery aardappels
1 rode paprika
150 g koolrabi
2 stuks sjalotten
1 pak seitan kebab Döner style
2 zakjes ciabatta's
1½ el peterselie
1½ el bieslook
3 el yoghurt
1½ el kappertjes
40 g raapsteel

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl gedroogde tijm
2 el mayonaise
1 tl mosterd
Citroensap
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaan de broodjes erbij.

3

Snij 1 paprika in repen. Schil 150 g koolrabi (met name de onderkant grondig) en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak in een wok of hapjes pan in wat olie tot beetgaar. Voeg zout, peper en ½ tl gedroogde tijm toe.

4

Verwarm olie in een koekenpan. Snij 2 stuks sjalotten in ringen, fruit zachtjes, voeg wat zout toe. Schuif de sjalot, als ze glazig is, opzij in de pan en bak 1 pak seitan kebab warm en een beetje knapperig.

5

Bak 2 zakjes ciabatta's de laatste 5 minuten mee op een rooster of naast de aardappeltjes in de oven.

6

Maak het sausje. Hak 1½ el peterselie en 1½ el bieslook fijn. Meng met 3 el yoghurt, 2 el mayonaise en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

7

Pers op het laatst 1 teentje knoflook bij de paprika en koolrabi en voeg 1½ el kappertjes toe. Bak nog een minuutje.

8

Spoel 40 g raapsteel af en hak grof. Bewaar wat blaadjes voor op de broodjes en meng de rest bij de gebakken groenten.

9

Beleg de broodjes met wat blaadjes raapsteel, saus, sjalot en de seitan kebab. Serveer de groenten erbij en de overgebleven saus bij de aardappels.

Ook in onze boxen

Toon alle