Recept vlees
Italiaanse parelcouscoussoep met kipgehakt, cherrytomaatjes, venkel en dille
30 min. bereiding
Recept vlees
Italiaanse parelcouscoussoep met kipgehakt, cherrytomaatjes, venkel en dille
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 venkel
250 g cherrytomaatjes
½ stuk ui
200 g kipgehakt Italiaans gekruid
120 g parelcouscous
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
750 ml kokend water
1 groente- of kipbouillonblokje (voor 500 ml)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder het kontje en loof van 1 venkel en snij in dunne partjes. Verdeel 250 g cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Verwarm olie in een koekenpan. Snipper ½ stuk ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Bak glazig. Voeg 200 g kipgehakt toe en bak rul.

4

Kook 120 g parelcouscous in 8 – 10 minuten gaar in 750 ml kokend water en 1 bouillonblokje.

5

Hak 1 bosje dille fijn.

6

Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij en het gehakt. Garneer met wat fijngehakte dille.

Ook in onze boxen

Toon alle