Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, aardappel-koolrabipuree en N-Z spinazie
35 min. bereiding
Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, aardappel-koolrabipuree en N-Z spinazie
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
½ stuks koolrabi
20 g Stokâlde Fryske kaas
1 bakje panko broodkruim
1 zakje wakame flakes
2 koolvisfilets
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
1 stuk sjalot
250 g tomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil 500 g aardappels en snij in stukken. Schil ½ stuks koolrabi (met name de onderkant– die is taai) en snij in iets kleinere stukjes. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in 15-20 minuten.

3

Rasp 20 g kaas in een kommetje. Meng met 1 bakje panko, 1 zakje wakame flakes en wat zout en peper.

4

Dep 2 koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper, en bedek met het panko-mengsel. Besprenkel met wat extra olie. Bak ca. 15 minuten, of totdat de koolvis gaar en de korst goudbruin en krokant is.

5

Spoel 150 g spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.

6

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen en bak zachtjes glazig in een beetje olie in een wok of koekenpan. Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer 250 g tomaatjes. Voeg als de sjalotten glazig zijn, de tomaatjes, knoflook en een snuf zout toe. Bak 1 minuut mee.

7

Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend totdat deze slinkt.

8

Giet de aardappels en koolrabi af (bewaar wat kookvocht!). Stamp tot een puree met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht.

9

Breng de spinazie en aardappel-koolrabipuree op smaak met peper en zout.

10

Serveer de koolvisfilet met de aardappel-koolrabipuree en de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle