Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, aardappel-koolrabipuree en N-Z spinazie
35 min. bereiding
Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, aardappel-koolrabipuree en N-Z spinazie
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
½ stuks koolrabi
20 g Stokâlde Fryske kaas
1 bakje panko broodkruim
1 zakje wakame flakes
2 koolvisfilets
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
1 stuk sjalot
250 g tomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil 500 g aardappels en snij in stukken. Schil ½ stuks koolrabi (met name de onderkant– die is taai) en snij in iets kleinere stukjes. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in 15-20 minuten.

3

Rasp 20 g kaas in een kommetje. Meng met 1 bakje panko, 1 zakje wakame flakes en wat zout en peper.

4

Dep 2 koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper, en bedek met het panko-mengsel. Besprenkel met wat extra olie. Bak ca. 15 minuten, of totdat de koolvis gaar en de korst goudbruin en krokant is.

5

Spoel 150 g spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.

6

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen en bak zachtjes glazig in een beetje olie in een wok of koekenpan. Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer 250 g tomaatjes. Voeg als de sjalotten glazig zijn, de tomaatjes, knoflook en een snuf zout toe. Bak 1 minuut mee.

7

Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend totdat deze slinkt.

8

Giet de aardappels en koolrabi af (bewaar wat kookvocht!). Stamp tot een puree met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht.

9

Breng de spinazie en aardappel-koolrabipuree op smaak met peper en zout.

10

Serveer de koolvisfilet met de aardappel-koolrabipuree en de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle