1
Haal het bakje salsa verde tijdig uit de koelkast zodat de gestolde olijfolie weer vloeibaar wordt.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Snij de helft van 1 stuks paprika in repen en de andere helft in kleine blokjes. Bewaar de blokjes voor de couscous. Snij 1 stuks ui in parten. Snij ½ stuk courgette en ½ stuk aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng de groenten in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.
4
Zet de waterkoker aan voor de couscous.
5
Verwarm olie in een afdekbare hapjes- of koekenpan en bak 4 worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.
6
Zet het vuur uit, haal de worstjes uit de pan en dek even af. Gebruik de koekenpan met het bakvet voor de couscous. Doe 125 g couscous in de pan en voeg kokend water toe, zodat het net onder staat. Roer even door, dek goed af en laat 5-10 minuten stomen.
7
Roer de couscous los met een vork en voeg de blokjes paprika en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
8
Serveer de couscous met de gegrilde groenten, chipolata worstjes en besprenkel met salsa verde.