Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, Beemster Valery aardappels en N-Z spinazie
30 min. bereiding
Recept vis
Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, Beemster Valery aardappels en N-Z spinazie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
2 el geraspte kaas pittig
1 bakje panko broodkruim
1 zakje wakame flakes
2 koolvisfilets
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
1 stuk sjalot
250 g tomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 500 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes, en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olijfolie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe in de oven en zet een timer voor 15 minuten, dan gaat de vis erbij.

3

Meng 2 el kaas met 1 bakje panko, 1 zakje wakame flakes en wat zout en peper.

4

Dep 2 koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper, en bedek met het panko-mengsel. Besprenkel met wat extra olie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden. Bak ca. 10 minuten, of totdat de koolvis gaar en de korst goudbruin en krokant is.

5

Spoel 150 g spinazie. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.

6

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen en bak zachtjes glazig in een beetje olie in een wok of koekenpan. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg als de sjalotten glazig zijn, 250 g tomaatjes, knoflook en een snuf zout toe. Bak 1 minuut mee.

7

Serveer de koolvisfilet met de gebakken aardappeltjes en de groenten.

8

Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend totdat deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

Ook in onze boxen

Toon alle