1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Was 300 g aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij 1 stuks paprika in repen en 1 stuks ui in parten. Snij ½ stuk courgette en ½ stuk aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Spoel de inhoud van 1 potje/blikje kikkererwten af en dep droog. Meng alles in een mengkom met ½ bakje olijven, olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.
3
Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten). Bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
4
Maak intussen de salsa verde. Hak 2 el kappertjes en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers 1 teentje knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg 4 el dragonolie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p) (NB!).
NB: Let op: je hebt in een ander recept deze week de rasp van de citroen nodig!
5
Serveer de zomerse traybake met de salsa verde.