Spoel 120 g linzen af en zet op in ruim water met ½ groentebouillonblokje. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen!). Ze mogen nog een beetje bite hebben.
3
Snij 1 broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de broccoliroosjes met olie, 1 teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15-20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin-geblakerd zijn.
4
Schil intussen 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak de wortel en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij 1 puntpaprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers 1 teentje knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben.
5
Maak een dressing van 2 tl harissapoeder, 1 el sojasaus, 1 el witte wijnazijn, 2 el vegan mayonaise, 1 el olijfolie extra vierge en 1 tl agavesiroop. Druk de inmiddels gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng erdoor. Breng op smaak met peper (proef goed of het naar smaak is, de ene sojasaus is zouter dan de andere).
6
Rooster 15 g pompoenpitten zachtjes in een droog koekenpannetje knapperig.
7
Giet de linzen af en meng met de broccoliroosjes door de groenten.
8
Snij 2 kropjes sla in reepjes. Meng voorzichtig door de groenten en linzen. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, laat iedereen royaal harissadressing erover scheppen (of meng alles zelf in een grote schaal) en garneer met de pompoenpitjes.