Breng voor de eitjes een pan water aan de kook en kook 4 stuks eieren zoals gewenst – wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.
3
Besprenkel de korst van 1 pain gris met water en bak ca. 10 minuten in de oven.
4
Maak de knoflook-vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een kommetje (of vijzel). Druk ¼ tl zout (ja echt, ½ tl bij 4p!) er met een lepeltje goed doorheen. Voeg 1½ tl mosterd, 1 el witte wijnazijn en 2 el olijfolie extra vierge toe.
5
Schil ½ stuks koolrabi (met name de onderkant – die is taai) en snij julienne (dunne lucifertjes). Doe in een grote schaal en meng alvast met de vinaigrette zodat de koolrabi marineert.
6
Verwarm olie in een wok of hapjespan, snij 1 stuk sjalot in ringen en fruit zachtjes. Spoel 1 blikje linzen af en warm mee met de glazige sjalot. Voeg op het einde 100 g spinazie toe en roerbak tot nét geslonken.
7
Halveer 150 g tomaatjes.
8
Giet de linzen af als ze gaar zijn. Schep de linzen met spinazie en de tomaatjes door de koolrabi. Breng op smaak met peper en zout.
9
Pel de eitjes en halveer. Bestrooi royaal met wakame flakes.
10
Serveer de linzensalade met de eitjes en het brood.