Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Venkelrisotto met tuinbonen, oude kaas, pompoenpitten en courgettesalade
30 min. bereiding
Recept vega
Venkelrisotto met tuinbonen, oude kaas, pompoenpitten en courgettesalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
1 stuk venkel
150 g Blue Japonrijst
½ citroen
½ stuks courgette
30 g pompoenpitjes
50 g geraspte kaas pittig
½ pot tuinbonen

Zelf toe te voegen

1 groentebouillonblokje (voor 500 ml)
500 ml kokend water
Olie om in te bakken
Boter om in te bakken
1 teentje knoflook
½ tl venkelzaad
Chiliflakes
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor van 1 groentebouillonblokje en 500 ml kokend water.

2

Verhit boter en/of olie in een afdekbare wok of hapjespan met dikke bodem. Snipper 1 stuk sjalot, snij 1 stuk venkel in reepjes en fruit zachtjes. Snij 1 teentje knoflook fijn, voeg toe met eventueel ½ tl venkelzaad en/of chiliflakes.

3

Voeg 150 g risottorijst toe en bak al roerend mee totdat de korrels glazig worden. Voeg een soeplepel bouillon toe, doe de deksel op de pan, en laat de bouillon op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg steeds als de bouillon grotendeels is opgenomen een nieuwe lepel toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

4

Pers ½ citroen uit. Meng (2 el bij 4p) citroensap met een beetje peper en zout in een slakom. Schaaf ½ stuks courgette in de lengte met een kaasschaaf of dunschiller in lange slierten boven de kom. Schep voorzichtig om en laat even marineren.

5

Rooster 30 g pompoenpitjes zachtjes in een koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Giet en spoel ½ pot tuinbonen af.

6

Roer 2/3 van 50 g kaas en de uitgelekte tuinbonen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een klontje boter.

7

Leg de courgette op een mooie schaal, besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met de pompoenpitten en de overgebleven kaas. Serveer bij de risotto.

Ook in onze boxen

Toon alle