Snij de helft van 1 stuks paprika in repen en de andere helft in kleine blokjes. Bewaar de blokjes voor de couscous. Snij 1 stuks ui in parten. Snij ½ courgette en ½ aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng de groenten in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.
3
Zet de waterkoker aan voor de couscous.
4
Verwarm olie in een afdekbare hapjes- of koekenpan en bak 4 worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.
5
Zet het vuur uit, haal de worstjes uit de pan en dek even af. Gebruik de koekenpan met het bakvet voor de couscous. Doe 125 g couscous in de pan en voeg kokend water toe, zodat het net onder staat. Roer even door, dek goed af en laat 5-10 minuten stomen.
6
Maak de salsa verde. Hak 2 el kappertjes en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers 1 teentje knoflook erboven uit (verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg 4 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p) (NB!).
NB: Let op: je hebt in een ander recept deze week de rasp van de citroen nodig!
7
Rul de couscous met een vork en voeg de blokjes paprika en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
8
Serveer de couscous met de gegrilde groenten, chipolata worstjes en besprenkel met de salsa verde.