Breng 125 g rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Snij 1 stuks rode in dunne ringen. Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen ¾ aubergine in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Zet het vuur hoger en voeg toe samen met een flinke scheut olie. Snij 1 puntpaprika in dunne reepjes en ½ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en voeg bij de aubergine. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de aubergine wat zachter begint te worden.
3
Pers 1 teentje knoflook erbij en blus dan af met 1 el rode wijnazijn. Snij 2 stuks tomaten in grove blokjes en roer samen met ½ el gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) door de groenten.
4
Laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.