Recept vlees
Italiaans gekruide kipdijstukjes van oranjehoen met ratatouille en zilvervliesrijst
30 min. bereiding
Recept vlees
Italiaans gekruide kipdijstukjes van oranjehoen met ratatouille en zilvervliesrijst
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 stuks rode ui
¾ aubergine
1 rode puntpaprika
½ courgette
2 stuks romatomaten
200 g Italiaanse gemarineerde kipdijstukjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el rode wijnazijn
½ el Gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden)
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Breng 125 g rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Snij 1 stuks rode in dunne ringen. Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen ¾ aubergine in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Zet het vuur hoger en voeg toe samen met een flinke scheut olie. Snij 1 puntpaprika in dunne reepjes en ½ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en voeg bij de aubergine. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de aubergine wat zachter begint te worden.

3

Pers 1 teentje knoflook erbij en blus dan af met 1 el rode wijnazijn. Snij 2 stuks tomaten in grove blokjes en roer samen met ½ el gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) door de groenten.

4

Laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.

6

Serveer de ratatouille met de kip en de rijst.

Ook in onze boxen

Toon alle