Recept vis
Frisse noedelsalade met gerookte horsmakreel en miso-limoen-dressing
25 min. bereiding
Recept vis
Frisse noedelsalade met gerookte horsmakreel en miso-limoen-dressing
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g wok noedels
125 g wortel
1 stengel lente-ui
300 g Chinese kool
1 stuks limoen
½ el Hokkai miso
½ komkommer
2 pakjes gerookte horsmakreelfilet

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
0,1 tl chilivlokken (optioneel)
1 tl suiker voor de dressing
2 el sojasaus
2 el milde olie voor de dressing

Bereiding

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.

2

Schil 125 g wortel en in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen en voeg toe. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Hak 1 teentje knoflook, snij 300 g Chinese kool in dunne reepjes en voeg bij de wortel. Schep tussentijds om. Bak ca. 10 minuten tot de Chinese kool geslonken is.

3

Pers het sap van 1 stuks limoen. Meng in een grote serveerschaal een dressing van het limoensap (ca. 2 el sap bij 2p), 0,1 tl chilivlokken (optioneel), 1 tl suiker, 2 el sojasaus, ½ el miso en 2 el milde olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen. Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

4

Snij ½ komkommer in halve maantjes. Meng door de noedels.

5

Schep het groentemengsel door de noedels als de Chinese kool geslonken is.

6

Verdeel 2 pakjes makreel in stukjes over de noedelsalade.

7

Garneer de salade met de lente-ui ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle