Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
2
Pers het sap van 1 stuks limoen. Maak in een grote serveerschaal een dressing van het limoensap (ca. 2 el sap bij 2p), 0,1 tl chilivlokken, 1 tl suiker, 2 el sojasaus en milde olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.
3
Schil 125 g wortel en in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur. Hak 1 teen knoflook, snij de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe. Schep tussentijds om. Voeg het groentemengsel bij de noedels zodra de Chinese kool geslonken is.
4
Maak intussen in een kommetje een marinade van 1 el miso, milde olie en het hete water. Pers 1 teentje knoflook erbij. Hou apart.
5
Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Verwarm olie in een koekenpan en bak de grof gesneden lente-ui op hoog vuur aan. Dep intussen 150 g tofu droog, snij in blokjes van 1 bij 1 cm en voeg toe, gevolgd door 150 g kastanjechampignons. Blijf op hoog vuur bakken tot alles mooi bruin kleurt. Schud regelmatig om.
6
Snij ½ komkommer in halve maantjes. Meng door de noedels.
7
Voeg de marinade bij de tofu en champignons, zet het vuur uit en schep stevig om zodat alles goed bedekt is. Serveer bij de noedels en garneer met de lente-ui ringetjes.