Recept vega
Frisse noedelsalade met miso-tofu en champignons
35 min. bereiding
Recept vega
Frisse noedelsalade met miso-tofu en champignons
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g wok noedels
1 stuks limoen
125 g wortel
300 g Chinese kool
1 el Hokkai miso
1 stengel lente-ui
150 g gefrituurde tofu
150 g gesneden kastanjechampignons
½ komkommer

Zelf toe te voegen

0,1 tl chilivlokken
1 tl suiker
2 el sojasaus
Milde olie voor de dressing
Olie om te bakken
1 teentje knoflook voor de wokgroenten
El milde olie voor de marinade
1 el heet water voor de marinade
1 teentje knoflook voor de marinade

Bereiding

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.

2

Pers het sap van 1 stuks limoen. Maak in een grote serveerschaal een dressing van het limoensap (ca. 2 el sap bij 2p), 0,1 tl chilivlokken, 1 tl suiker, 2 el sojasaus en milde olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen. Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

3

Schil 125 g wortel en in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur. Hak 1 teen knoflook, snij de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe. Schep tussentijds om. Voeg het groentemengsel bij de noedels zodra de Chinese kool geslonken is.

4

Maak intussen in een kommetje een marinade van 1 el miso, milde olie en het hete water. Pers 1 teentje knoflook erbij. Hou apart.

5

Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Verwarm olie in een koekenpan en bak de grof gesneden lente-ui op hoog vuur aan. Dep intussen 150 g tofu droog, snij in blokjes van 1 bij 1 cm en voeg toe, gevolgd door 150 g kastanjechampignons. Blijf op hoog vuur bakken tot alles mooi bruin kleurt. Schud regelmatig om.

6

Snij ½ komkommer in halve maantjes. Meng door de noedels.

7

Voeg de marinade bij de tofu en champignons, zet het vuur uit en schep stevig om zodat alles goed bedekt is. Serveer bij de noedels en garneer met de lente-ui ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle