Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
2
Schil ½ stuks meiraap en verwijder de onder- en bovenkant. Snij in partjes en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een klein schepje suiker en een snuf zout. Voeg de meiraap toe, schep goed om en laat trekken tot gebruik.
3
Rasp 1 stuks limoen en pers het sap. Maak in een grote serveerschaal een dressing van de limoenrasp en -sap (ca. 2 el sap bij 2p), 0,1 tl chilivlokken, 1 tl suiker, 2 el sojasaus en milde olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.
4
Schil 125 g wortel en snij julienne (luciferstokjes). Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur. Hak 1 teen knoflook, snij de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe. Schep tussentijds om. Voeg het groentemengsel bij de noedels zodra de Chinese kool geslonken is.
5
Maak intussen in een kommetje een marinade van 1 el miso, milde olie en het hete water. Pers 1 teentje knoflook erbij. Hou apart.
6
Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Verwarm olie in een koekenpan en bak de grof gesneden lente-ui op hoog vuur aan. Dep intussen 150 g tofu droog, snij in blokjes van 1 bij 1 cm en voeg toe. Scheur 125 g oesterzwammen in repen en voeg toe. Blijf op hoog vuur bakken tot alles mooi bruin kleurt. Schud regelmatig om.
7
Verwijder de zaadlijsten van ½ komkommer en snij in halve maantjes. Meng samen met de meiraap (incl. azijn) door de noedels.
8
Voeg de marinade bij de tofu en oesterzwammen, zet het vuur uit en schep stevig om zodat alles goed bedekt is. Serveer bij de noedels en garneer met de lente-ui ringetjes.