Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 10 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
2
Schil ½ stuks meiraap en verwijder de onder- en bovenkant. Snij in partjes en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een klein schepje suiker en een snuf zout. Voeg de meiraap toe, schep goed om en laat trekken tot gebruik.
3
Schil 125 g wortel en snij julienne (luciferstokjes). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen en voeg toe. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Hak 1 teentje knoflook, snij 300 g Chinese kool in dunne reepjes en voeg bij de wortel. Schep tussentijds om. Bak ca. 10 minuten tot de Chinese kool geslonken is.
4
Rasp 1 stuks limoen en pers het sap. Meng in een grote serveerschaal een dressing van de limoenrasp en -sap (ca. 2 el sap bij 2p), 0,1 tl chilivlokken (optioneel), 1 tl suiker, 2 el sojasaus, ½ el miso en 2 el milde olie (zie tip). Voeg de noedels toe zodra ze afgegoten zijn om plakken te voorkomen.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.
5
Verwijder de zaadlijsten van ½ komkommer en snij in halve maantjes. Meng door de noedels.
6
Schep het groentemengsel door de noedels als de Chinese kool geslonken is.
7
Verdeel 2 pakjes makreel in stukjes over de noedelsalade.
8
Garneer de salade met de meiraap en de lente-ui ringetjes.