Recept vegan
Ratatouille met pijnboompitjes, frisse linzensalade en gebakken aardappeltjes
35 min. bereiding
Recept vegan
Ratatouille met pijnboompitjes, frisse linzensalade en gebakken aardappeltjes
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Nicola aardappelen
1 stuks rode ui
¾ aubergine
1 rode puntpaprika
½ courgette
2 stuks romatomaten
2 el kappertjes
20 g pijnboompitten
½ blikje linzen
½ bosje peterselie
½ stuk citroen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 el rode wijnazijn
1 el gedroogde tijm of Provençaalse kruiden
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was en snij 400 g aardappelen in blokjes van 2 cm. Meng met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.

3

Snij 1 stuks rode ui in dunne ringen. Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen ¾ aubergine in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Zet het vuur hoger en voeg toe samen met een flinke scheut olie. Snij 1 puntpaprika in dunne reepjes en ½ courgette in halve maantjes van ca 1 cm en voeg bij de aubergine. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de aubergine wat zachter begint te worden.

4

Pers 1 teentje knoflook erbij en blus dan af met 1 el rode wijnazijn. Snij 2 stuks tomaten in grove blokjes en roer samen met 1 el gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) door de groenten.

5

Voeg 2 el kappertjes toe en laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.

6

Rooster 20 g pijnboompitjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij!). Haal uit de pan en zet apart.

7

Spoel ½ blikje linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en doe samen met de linzen in een kom. Rasp ½ stuk citroen. Voeg het rasp met 2 el olijfolie extra vierge toe. Roer even door en breng op smaak met zout, peper en citroensap (ca 1 el voor 2p).

8

Garneer de ratatouille met de pijnboompitjes. Serveer met de gebakken aardappeltjes en de linzensalade.

Ook in onze boxen

Toon alle