Recept vega
Zomerposteleinomelet met paprika, geitenkaas en krieltjes met vinaigrette
35 min. bereiding
Recept vega
Zomerposteleinomelet met paprika, geitenkaas en krieltjes met vinaigrette
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks rode ui
½ potje/blikje kikkererwten
1 puntpaprika rood
200 g zomerpostelein
1 stuk romatomaat
5 stuks eieren
80 g geitenkaas oud
300 g krieltjes

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 stuks rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een klontje boter met wat olie in een wok en fruit de ui zachtjes.

3

Giet en spoel ½ potje/blikje kikkererwten af, laat even uitlekken.

4

Snij 1 paprika in halve of kwart ringen en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij de ui als ze glazig is. Spoel 200 g zomerpostelein af en schud overtollig vocht van de bos. Verwijder alleen dikke stelen en hak de rest grof, bak mee. Snij 1 stuk tomaat in stukjes en bak, samen met uitgelekte kikkererwten nog een paar minuten mee.

5

Klop 5 stuks eieren los. Rasp 80 g kaas en meng erdoorheen. Voeg zout en peper toe.

6

Verdeel de groenten in een ingevette ovenschaal (wij gebruikte bij 2p een ronde ovenschaal met een diameter van 22cm). Giet het eimengsel erover en schuif ca. 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.

7

Halveer 300 g krieltjes (alleen de grote) en zet op in een laagje koud water met zout. Kook in ca.10 minuten gaar.

8

Maak in een kom een vinaigrette van ½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1½ el olijfolie extra vierge, zout en peper. Giet de krieltjes af en meng bij door vinaigrette. Serveer met de omelet.

Ook in onze boxen

Toon alle