Recept vis
Heekfilet met spinaziestoof en aardappel-meiraappuree
25 min. bereiding
Recept vis
Heekfilet met spinaziestoof en aardappel-meiraappuree
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré aardappelen
100 g meiraap
½ stuk gele ui
100 g wortel
70 g tomatenpuree
150 g spinazie
2 stuks heekfilets

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 teentje knoflook
1 el mosterd
Scheut melk (optioneel)
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en 100 g meiraap en snij in stukken van ca. 2 cm. Zet op in voldoende water (het kookvocht is straks nodig voor de stamppot en de stoof), voeg zout toe en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwarm olie of boter in een afdekbare wok of hapjespan. Snij ½ stuk ui in ringen en fruit zachtjes met een snuf zout. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Voeg beide toe als de ui glazig is en bak al omscheppend 5 minuten mee. Snij 1 teentje knoflook fijn en bak even mee.

3

Maak een ruimte in het midden van de pan en bak 70 g tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg vervolgens een soeplepel kookvocht uit de aardappelpan toe en roer goed door. Roer goed door, voeg 150 g spinazie toe en laat afgedekt in 5 à 10 minuten op laag vuur stoven. Schep tussentijds om en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe.

4

Giet de aardappelen en meiraap af (bewaar wat kookvocht), voeg 1 el mosterd toe en stamp fijn. Maak smeuïg met behulp van een klont boter en wat kookvocht (of een scheutje melk) en breng op smaak met peper en zout.

5

Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep 2 stuks heekfilets droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de heekfilets 4 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 minuut.

6

Breng de groentestoof op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Serveer met de heek en de aardappel-meiraappuree.

Ook in onze boxen

Toon alle