Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Heekfilet met spinaziestoof en aardappel-meiraappuree
25 min. bereiding
Recept vis
Heekfilet met spinaziestoof en aardappel-meiraappuree
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré aardappelen
100 g meiraap
½ gele ui
100 g wortel
70 g tomatenpuree
150 g spinazie
2 stuks heekfilets

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 teentje knoflook
1 el mosterd
Scheut melk (optioneel)
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en 100 g meiraap en snij in stukken van ca. 2 cm. Zet op in voldoende water (het kookvocht is straks nodig voor de stamppot en de stoof), voeg zout toe en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwarm olie of boter in een afdekbare wok of hapjespan. Snij ½ ui in ringen en fruit zachtjes met een snuf zout. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Voeg beide toe als de ui glazig is en bak al omscheppend 5 minuten mee. Snij 1 teentje knoflook fijn en bak even mee.

3

Maak een ruimte in het midden van de pan en bak 70 g tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg vervolgens een soeplepel kookvocht uit de aardappelpan toe en roer goed door. Roer goed door, voeg 150 g spinazie toe en laat afgedekt in 5 à 10 minuten op laag vuur stoven. Schep tussentijds om en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe.

4

Giet de aardappelen en meiraap af (bewaar wat kookvocht), voeg 1 el mosterd toe en stamp fijn. Maak smeuïg met behulp van een klont boter en wat kookvocht (of een scheutje melk) en breng op smaak met peper en zout.

5

Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep 2 stuks heekfilets droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de heekfilets 4 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 minuut.

6

Breng de groentestoof op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Serveer met de heek en de aardappel-meiraappuree.

Ook in onze boxen

Toon alle