Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Aziatisch stamppotje met Bumi tempeh en ingelegde meiraap
30 min. bereiding
Recept vega
Aziatisch stamppotje met Bumi tempeh en ingelegde meiraap
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré aardappelen
150 g wortel
1 bosje lavas
100 g meiraap
50 g stengelui
150 g spinazie
1 pakje Bumi tempeh Aziatisch
25 g pinda's geroosterd

Zelf toe te voegen

3 el witte wijnazijn
1 tl suiker
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el ketjap manis
Klont boter voor de puree

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en de wortel, snij in stukken van ca. 2 cm en zet goed onder water in een ruime pan met een snuf zout. Hak 1 bosje lavas grof (incl. steeltjes) en voeg toe. Dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten koken.

2

Schil 100 g meiraap en verwijder de onder- en bovenkant. Snij in partjes en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng in een schaaltje 3 el witte wijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de meiraap toe, schep goed om en zet weg tot gebruik.

3

Giet de aardappelen en de groenten af (bewaar wat kookvocht). Stamp fijn met een goede klont boter. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.

4

Snij 50 g stengelui in stukken van 3 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak gedurende 3 tot 5 op hoog vuur tot deze bruin kleurt. Hak intussen 1 teentje knoflook en bak 1 minuut mee. Voeg 150 g spinazie toe en bak mee tot geslonken. Schep het geheel door de stamppot.

5

Verwarm olie in een tweede koekenpan en bak 1 pakje tempeh in ca. 5 minuten warm. Voeg 1 el ketjap manis toe, schep goed om en zet het vuur uit.

6

Serveer de tempeh met de stamppot, de ingelegde meiraap en 25 g pinda's.

Ook in onze boxen

Toon alle