Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Aziatisch stamppotje met sticky tempeh en ingelegde meiraap
40 min. bereiding
Recept vegan
Aziatisch stamppotje met sticky tempeh en ingelegde meiraap
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g palmkool
500 g Doré aardappelen
150 g wortel
1 bosje lavas
100 g meiraap
50 g stengelui
200 g tempeh
½ limoen
25 g pinda's geroosterd

Zelf toe te voegen

3 el witte wijnazijn
1 tl suiker
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
2 tl sambal (badjak) voor de tempeh
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
Klont vegan boter voor de puree

Bereiding

1

Spoel 200 g palmkool af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant en rits vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij in repen van ca. 1 cm.

2

Schil 500 g aardappelen en 150 g wortel, snij in stukken van ca. 2 cm en zet goed onder water in een ruime pan met een snuf zout. Hak 1 bosje lavas grof (incl. steeltjes) en voeg toe. Doe de palmkool erbij, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten koken.

3

Schil 100 g meiraap en verwijder de onder- en bovenkant. Snij in partjes en vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng in een schaaltje 3 el witte wijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de meiraap toe, schep goed om en zet weg tot gebruik.

4

Snij 50 g stengelui in stukken van 3 cm. Bak gedurende 3 tot 5 minuten op hoog vuur in de koekenpan tot deze bruin kleurt. Schud tussentijds om. Haal uit de pan en zet apart. De pan gebruik je zo nog voor de tempeh.

5

Snij intussen 200 g tempeh in reepjes van circa 0,5 cm dik en 4 cm lang. Voeg een flinke laag (zonnebloem)olie toe aan de pan en bak daarin 200 g tempeh op hoog vuur rondom bruin. Hak 1 teentje knoflook en bak 1 minuut mee. Roer 2 tl sambal, 1 el ketjap manis en 1 el sojasaus erdoor. Pers ½ limoen (NB!) en voeg het sap toe. Schep goed om zodat alle reepjes tempeh rondom bedekt zijn. Zet het vuur uit. NB voor de 2-persoonsbox: de rasp van de limoen heb je deze week nodig voor een ander recept!

6

Giet de aardappelen en de groenten af (bewaar wat kookvocht). Stamp fijn met een goede vegan klont boter. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.

7

Serveer de tempeh met de stamppot, de stengelui, de ingelegde meiraap en 25 g pinda's.

Ook in onze boxen

Toon alle