Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Mexicaanse bowl met kaaswafeltjes en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding
Recept vega
Mexicaanse bowl met kaaswafeltjes en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
350 g pompoen
1 puntpaprika rood
½ stuk gele ui
1 stuk maiskolf
50 g Graafstroom extra belegen
1 blikje zwarte bonen
½ jalapeno
½ bosje koriander
½ limoen
½ bakje yoghurt
1 kropje little gem

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Cayennepeper / chilipoeder (optioneel)
2 teentjes knoflook (met schil)
Olie/boter om te bakken
1 el bloem

Bereiding

1

NB: Laat de kaas tot gebruik in de koeling!

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Was 350 g pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij 1 puntpaprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper (optioneel), de 2 teentjes knoflook, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.

4

Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar met een flinke snuf zout.

5

Rasp ondertussen 50 g kaas met een fijne (!) rasp en meng met 1 el bloem en een snuf zwarte peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 2 hoopjes kaas per persoon. Zet bij de groenten in de oven en bak de koekjes circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster tot krokant.

6

Giet en spoel 1 blikje zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.

7

Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurt saus.

8

Snij 1 kropje little gem in reepjes. Meng alle groenten, bonen en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met de yoghurtsaus en de kaaskoekjes.

Ook in onze boxen

Toon alle