Was 350 g pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij 1 puntpaprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper (optioneel), de 2 teentjes knoflook, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.
4
Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar met een flinke snuf zout.
5
Rasp ondertussen 50 g kaas met een fijne (!) rasp en meng met 1 el bloem en een snuf zwarte peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 2 hoopjes kaas per persoon. Zet bij de groenten in de oven en bak de koekjes circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster tot krokant.
6
Giet en spoel 1 blikje zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.
7
Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurt saus.
8
Snij 1 kropje little gem in reepjes. Meng alle groenten, bonen en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met de yoghurtsaus en de kaaskoekjes.