N.B. Zorg dat de avocado rijp is als je dit gerecht maakt!
N.B. Van de cherrytomaatjes gebruik je een klein deel voor de guacamole, de rest gebruik je in een ander recept.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Was 350 g pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij 1 puntpaprika in reepjes en ½ stuk ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper, 2 teentjes knoflook, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.
4
Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar. Voeg zout en peper toe.
5
Giet en spoel 1 blikje zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.
6
Maak de guacamole. Rasp en pers ½ limoen. Prak het vruchtvlees van 1 stuk avocado fijn. Hak ½ jalapeno (pitjes verwijderd), ½ bosje koriander en 1 el stengelui zo fijn mogelijk. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Snij de cherrytomaatjes (3 stuks bij 2 p) in zo klein mogelijk stukjes. Meng alles door de avocado. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp- en sap, meer of minder naar smaak.
7
Snij 1 kropje little gem in reepjes. Meng alle groenten, de bonen en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met een flinke dot guacamole en 1 zakje tortilla chips.