Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Mexicaanse bowl met chipolata en funky yoghurtsausje
25 min. bereiding
Recept vlees
Mexicaanse bowl met chipolata en funky yoghurtsausje
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortel
1 puntpaprika rood
½ stuk gele ui
½ stuks courgette
4 runderchipolata worstjes
1 kropje little gem
1 potje mais
1 blikje zwarte bonen
½ jalapeno
½ bosje koriander
½ limoen
½ bakje yoghurt

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Cayennepeper / chilipoeder (optioneel)
2 teentjes knoflook (met schil)
Olie/boter om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g wortel en snij in halve maantjes van circa 1 cm. Doe in een mengkom. Halveer 1 puntpaprika in de lengte en snij in reepjes. Snij ½ stuk ui in dunne partjes. Snij ½ stuks courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van 1 cm dik.> Voeg alles bij de wortel. Voeg 1 tl paprikapoeder en ½ tl komijnpoeder - en indien gewenst een mespuntje cayenne - toe, samen met zout, peper, 2 teentjes knoflook en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.

3

Verwarm olie of boter in een koekenpan en braad 4 worstjes rondom bruin. Bak 5 tot 8 minuten tot de worstjes gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm

4

Snij ondertussen 1 kropje little gem in reepjes en doe in een grote mengkom.

5

Giet en spoel 1 potje mais en 1 blikje zwarte bonen af in een vergiet en warm even op in het vet van de worstjes.

6

Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.

7

Voeg het mais-bonenmengsel en de ovengroenten bij de little gem en schep door elkaar. Serveer met de worstjes en een flinke dot yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle