Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Mexicaanse bowl met chipolata en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding
Recept vlees
Mexicaanse bowl met chipolata en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
350 g pompoen
1 puntpaprika rood
½ gele ui
1 kropje little gem
4 runderchipolata worstjes
1 stuk maiskolf
1 pakje zwarte bonen
½ jalapeno
½ bosje koriander
½ limoen
½ bakje yoghurt

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Cayennepeper / chilipoeder (optioneel)
2 teentjes knoflook (met schil)
Olie/boter om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 350 g pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Halveer 1 puntpaprika in de lengte en snij in reepjes. Snij ½ ui in dunne partjes. Voeg alles bij de pompoen. Voeg 1 tl paprikapoeder en ½ tl komijnpoeder - en indien gewenst een mespuntje cayenne - toe, samen met zout, peper, 2 teentjes knoflook en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.

3

Snij 1 kropje little gem in reepjes en doe in een grote mengkom.

4

Verwarm olie of boter in een koekenpan en braad 4 worstjes rondom bruin. Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Bak 5 tot 8 minuten mee met de worstjes tot de korrels beetgaar zijn en de worstjes gaar. Haal de worstjes uit de pan en houd warm.

5

Giet en spoel de mais en 1 pakje zwarte bonen af in een vergiet en warm even op in het vet van de worstjes.

6

Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.

7

Voeg het mais-bonenmengsel en de ovengroenten bij de little gem en schep door elkaar. Serveer met de worstjes en een flinke dot yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle