Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Mexicaanse bowl met tortilla chips en funky yoghurtsausje
30 min. bereiding
Recept vega
Mexicaanse bowl met tortilla chips en funky yoghurtsausje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
350 g pompoen
1 puntpaprika rood
½ gele ui
½ courgette
50 g Weerribben geraspte kaas
1 potje mais
1 pakje zwarte bonen
1 kropje little gem
½ jalapeno
½ bosje koriander
½ limoen
½ bakje yoghurt
1 zakje tortilla chips

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Cayennepeper / chilipoeder (optioneel)
2 teentjes knoflook (met schil)
Olie/boter om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 350 g pompoen en snij in dunne halve maantjes. Doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en ½ ui in dunne partjes. Snij ½ courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van 2 cm dik. Voeg alles bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper (optioneel), de 2 teentjes knoflook, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en zet een timer voor 15 minuten. Strooi na 15 minuten 50 g geraspte kaas over de groenten en bak 5 minuten mee.

3

Giet en spoel 1 potje mais en 1 pakje zwarte bonen af. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe.

4

Snij 1 kropje little gem in reepjes en doe in een grote mengkom.

5

Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurt saus. NB voor de 2-persoonsbox: de rasp van de limoen heb je deze week nodig voor een ander recept!

6

Voeg het mais-bonenmengsel en de ovengroenten bij de little gem en schep door elkaar. Serveer met de yoghurtsaus en 1 zakje tortilla chips.

Ook in onze boxen

Toon alle