Schil 350 g pompoen en snij in dunne halve maantjes. Doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en ½ stuk ui in dunne partjes. Snij ½ courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van 2 cm dik. Voeg alles bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper (optioneel), de 2 teentjes knoflook, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en zet een timer voor 15 minuten. Strooi na 15 minuten 50 g geraspte kaas over de groenten en bak 5 minuten mee.
3
Giet en spoel 1 potje mais en 1 blikje zwarte bonen af. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe.
4
Snij 1 kropje little gem in reepjes en doe in een grote mengkom.
5
Hak ½ jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en ½ bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de ½ limoen. Meng samen met ½ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurt saus.
NB voor de 2-persoonsbox: de rasp van de limoen heb je deze week nodig voor een ander recept!
6
Voeg het mais-bonenmengsel en de ovengroenten bij de little gem en schep door elkaar. Serveer met de yoghurtsaus en 1 zakje tortilla chips.