Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
1 stuk gele ui
1 stuk kaneelstokje (uit bakje specerijen)
4 stuks limoenblaadjes (uit bakje specerijen)
200 ml kokosmelk
½ jalapeno
60 g cashewnoten geroosterd
300 g cherrytomaatjes
1 stengel stengelui
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl zout
2 teentjes knoflook
150 ml water

Bereiding

1

Breng de kokosmelk met 150 ml water, 2 limoenblaadjes, 1 stuk kaneelstokje en het zout aan de kook.

2

Doe 150 g rijst in een zeef en spoel met koud water tot er helder water af loopt. Doe in de pan, roer goed door en kook zachtjes afgedekt in 10 minuten gaar.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snij 1 stuk ui in ringen en voeg toe samen met de overige limoenblaadjes. Bak alles circa 5 minuten tot de ui zacht wordt en bruin kleurt.

4

Hak 2 teentjes knoflook en ½ jalapeno (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg toe met de helft (!) van de cashewnoten en fruit even mee. Voeg 300 g tomaatjes toe met een scheutje water, doe de deksel op de pan en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes net openspringen. Schud tussentijds om.

5

Voeg de rijst bij het ui-tomatenmengsel, roer goed door en laat nog 3 minuten op laag vuur staan. Voeg eventueel wat water toe.

6

Hak ½ bosje koriander (incl. steeltjes) grof en snij 1 stengel stengelui in dunne ringetjes.

7

Serveer met de overige cashewnootjes, de koriander en de stengelui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle