Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
1 stuks gele ui
1 stuk kaneelstokje (uit bakje specerijen)
4 stuks limoenblaadjes (uit bakje specerijen)
200 ml kokosmelk
½ jalapeno
60 g cashewnoten geroosterd
300 g cherrytomaatjes
1 stengel stengelui
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl zout
2 teentjes knoflook
150 ml water

Bereiding

1

Breng de kokosmelk met 150 ml water, 2 limoenblaadjes, 1 stuk kaneelstokje en het zout aan de kook.

2

Doe 150 g rijst in een zeef en spoel met koud water tot er helder water af loopt. Doe in de pan, roer goed door en kook zachtjes afgedekt in 10 minuten gaar.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snij 1 stuks ui in ringen en voeg toe samen met de overige limoenblaadjes. Bak alles circa 5 minuten tot de ui zacht wordt en bruin kleurt.

4

Hak 2 teentjes knoflook en ½ jalapeno (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg toe met de helft (!) van de cashewnoten en fruit even mee. Voeg 300 g tomaatjes toe met een scheutje water, doe de deksel op de pan en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes net openspringen. Schud tussentijds om.

5

Voeg de rijst bij het ui-tomatenmengsel, roer goed door en laat nog 3 minuten op laag vuur staan. Voeg eventueel wat water toe.

6

Hak ½ bosje koriander (incl. steeltjes) grof en snij 1 stengel stengelui in dunne ringetjes.

7

Serveer met de overige cashewnootjes, de koriander en de stengelui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle