Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 ml kokosmelk
4 stuks limoenblaadjes (uit bakje specerijen)
1 stuk kaneelstokje (uit bakje specerijen)
150 g basmatirijst
1 stuk gele ui
½ jalapeno
60 g cashewnoten geroosterd
300 g cherrytomaatjes
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

100 ml water
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl zout

Bereiding

1

Breng de kokosmelk met 100 ml water, 2 stuks limoenblaadjes, 1 stuk kaneelstokje en het zout aan de kook.

2

Doe 150 g rijst in een zeef en spoel met koud water tot er helder water af loopt. Doe in de pan, roer goed door en kook zachtjes afgedekt in 10 minuten gaar.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snij 1 stuk ui in ringen en voeg toe samen met de overige limoenblaadjes. Bak alles circa 5 minuten tot de ui zacht wordt en bruin kleurt.

4

Hak 2 teentjes knoflook en ½ jalapeno (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg toe met de helft (!) van de cashewnoten en fruit even mee. Voeg 300 g tomaatjes toe met een scheutje water, doe de deksel op de pan en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes net openspringen. Schud tussentijds om.

5

Voeg de rijst bij het ui-tomatenmengsel, roer goed door en laat nog 3 minuten op laag vuur staan. Voeg eventueel wat water toe.

6

Hak ½ bosje koriander (incl. steeltjes) grof.

7

Serveer met de overige cashewnootjes en de koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle