Recept vis
Gerookte makreel, bietenplakjes en lof in dillesaus met Beemster Valery uit de oven
30 min. bereiding
Recept vis
Gerookte makreel, bietenplakjes en lof in dillesaus met Beemster Valery uit de oven
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen Beemster Valley
¾ bakje yoghurt
1 stengel lente-ui
1 bosje dille
1 stronkje roodlof
1 stronkje witlof
150 g gerookte horsmakreel
150 g rode bietenplakjes
½ zakje rucola

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el (Dijon) mosterd
2 el mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 400 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20-25 minuten in de oven.

3

Maak het sausje. Meng ¾ bakje yoghurt met de ½ el (Dijon) mosterd. Snipper ca. 3 cm (bij 2p) van het wit van 1 stengel lente-ui heel fijn en voeg bij de yoghurt. Snij het groen in dunne ringetjes en hou apart voor de garnering. Hak 1 bosje dille fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Doe een ruime eetlepel p.p. van de yoghurtsaus in een kommetje en leng aan met ca. 2 el mayonaise voor bij de aardappeltjes.

5

Snij 1 stronkje witlof en 1 stronkje witlof in ringen. Gebruik een vork om 150 g makreel in stukjes te trekken. Giet de rode bietjes af, snij grof en doe in een schaal.

6

Meng de bietjes met de saus. Schep de lof, makreel en ½ zakje rucola er voorzichtig doorheen. Garneer met lekker veel lente-ui ringetjes. Serveer de gebakken aardappeltjes erbij met de yoghurt-mayonaisesaus.

Ook in onze boxen

Toon alle