Recept vlees
Conchiglie met zomers kipgehakt, spruitjes, rode peper, knoflook en citroen
25 min. bereiding
Recept vlees
Conchiglie met zomers kipgehakt, spruitjes, rode peper, knoflook en citroen
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g conchiglie
200 g Kipgehakt zomers gekruid
150 g knolselderij
1 ui
¾ rode peper
200 g spruitjes geschoond
½ citroen
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el knoflook

Bereiding

1

NB. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.

2

Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Kook de 150 g pasta al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin.

3

Verwarm olie in een wok of hapjes pan. Leg 200 g kipgehakt erin en bak stevig aan één zijde bruin. Keer dan om en bak de andere zijde bruin.

4

Snij intussen met een groot mes 150 g knolselderij. Snij in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken (bijv. met een dunschiller) en snij in blokjes van 1 cm. Snij 1 ui in halve ringen. Snij ¾ rode peper in ringetjes (laat evt. de zaadlijsten zitten voor extra pit).

5

Maak het gehakt rul met een spatel. Bak de knolselderij, ui en rode peper op middelhoog vuur mee met het gehakt. Schep tussentijds om.

6

Zet een pannetje water met zout op voor de spruitjes. Halveer 200 g spruitjes en kook vanaf dat het water weer kookt 4 minuten voor. Giet de spruitjes af en laat even droogstomen. Bak op hoog vuur nog een paar minuten mee met het gehakt en de groenten.

7

Hak 2 el knoflook fijn en bak mee.

8

Rasp de schil van ½ citroen en pers het sap uit. Hak 1 bosje peterselie fijn.

9

Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout, peterselie, de citroenrasp en het sap (begin met 0.5 el bij 2p en proef).

10

Meng naar wens de pasta door de saus. Je hoeft niet alles erdoor te doen, dat is sterk afhankelijk van voorkeur – wij vonden bij dit gerecht 75 gram pp al aan de hoge kant.

Ook in onze boxen

Toon alle